0%

پارکت چیست؟

پارکت ها صفحات نازک چوبی و لایه های مسطحی هستند که برای کاور کردن سطح زمین استفاده می شوند. از پارکت ها برای پوشاندن کف منازل، ساختمان ها، مکان های تجاری و فروشگاه ها استفاده می شود. از چوب درختان متفاوتی از جمله بلوط، کاج، افرا، بامبو و زبان گنجشک برای ساخت پارکت استفاده می شود. نصب این صفحات چوبی توسط نصاب است. پارکت ها به دلیل زیبایی که دارند به سرعت در بین افراد محبوب شده اند.

پارکت چیست

تاریخچه پارکت

در اواخر دهه ۱۶۰۰ زمانی که در خانه های معمولی کف زمین از بتون و در خانه های ثروتمندان از سنگ های مرمر بود نوعی جدید از کف سازی در ورسای فرانسه معرفی شد. در ابتدا این نوع کف سازی جهت مقابله با سرما بود که نقش عایق را ایجاد می کرد. شکل های پارکت در ابتدا مربع، مستطیل، لوزی و سه گوش بود همچنین آثاری از ستارگان و خورشید نیز روی قطعات دیده می شد. استفاده از این نوع کفپوش در آن زمان فقط مخصوص افراد ثروتمند بود. اولین کارخانه پارکت سازی در سال ۱۳۳۹ در سوئیس افتتاح شد؛ این کارخانه با استفاده از درختان جنگل های گرگان و گنبد ایران بهترین محصولات را به بازار عرضه کرد.

ویژگی های پارکت

  1. تنوع رنگ
  2. دوستدار محیط زیست
  3. زیبایی
  4. قابلیت تعویض
  5. دوام

اجزا تشکیل دهنده پارکت

سطح اول از جنس سرامیک کاغذی است و تا حدودی ضد آب است. این سطح ارزان ترین قسمت محصول است که رنگبندی متفاوتی دارد. سطح دوم آن که در واقع مغز محصول است معمولا به نوع MDF و یا HDF است که این لایه ضد آب نیست. سطح سوم که به لایه های کاغذ دکوراتیو معروف بوده در واقع ظاهر اصلی است. قیمت و جنس این لایه در تمام پارکت ها یکسان است. سطح چهارم لایه ایی که از پلی اورتان ساخته شده و خاصیت ضد خش و ضد آب دارد همچنین این سطح در مقابل حرارت (البته حرارت ضعیف) نمی سوزد.

پارکت چیست

برندهای پارکت

برندهای داخلی و خارجی زیادی در زمینه تولید فعالیت دارند برای نمونه چند برند موجود می توان به برندهای:

  • ایزوفام
  • آیدا
  • آرتا
  • پارکلام
  • ایگر و …. اشاره کرد.

برای آشنایی بیشتر با برندها و ویژگی محصولات هر برند می توانید مقاله انواع برندهای پارکت را مطالعه کنید.

نکات مهم زمان خرید پارکت

  • دوام

مهم ترین نکته زمان خرید دوام محصول است. ممکن  است برخی از مدل ها از نظر رنگ و طرح برای شما زیبا باشند اما دوام مناسبی با محل کار شما نداشته باشند همین باعث می شود با گذشت زمان کوتاهی مجبور به تعویض شوید.

  • رنگ

انتخاب رنگ نکته مهم دیگری است که باید به آن توجه کنید. بهتر است رنگی متناسب با رنگ مبلمان و سایر رنگ های استفاده شده در دکوراسیون انتخاب کنید.

  • ضخامت

ضخامت به اندازه دوام نیز اهمیت دارد. با توجه به محیط کار و میزان تردد یک انتخاب مناسب داشته باشید.

  • سیستم قفل

در زمان خرید دقت داشته باشید که سیستم قفل بادوامی انتخاب کنید.

  • گواهینامه سازنده

گوهی iso و گواهی فرشته آبی از گواهی های معتبر هستند که برای حفظ سلامتی نصاب و مصرف کنندگان بسیار مهم است.

  • ضمانت

از معیارهای مهم دیگر ضمانت محصول است که بین ۵ تا ۳۰ سال متغیر است.

  • درز یا شیار

نوع شیاردار، دارای ضخامت بالایی است اما میزان سایش بالایی دارد.

  • درجه Ac  

درجه AC یا مقاومت سایشی که مخفف کلمه ی  Abrasion Class است از نکات مهمی است که قبل از خرید باید به آن توجه کنید. این درجه بندی توسط سازمان تولید کنندگان پارکت در اروپا (Association of European Producers of Laminate Flooring) ایجاد شد اما بعدها به عنوان یک استاندارد جهانی برای انتخاب شد. این موضوع یک راهنمایی بسیار خوب برای انتخاب و خرید بهتر است. پس برای انتخاب محصول نیاز است که شما درجه بندی AC را کامل بشناسید.  در واقع این درجه بندی شامل بررسی یک سری عملکرد و فاکتور مانند حرارت، ضربه، رطوبت، خراش، لک و ساییدگی می شود. هرچه کیفیت موارد گفته شده بالا تر باشد کیفیت پارکت نیز بالا تر است.

پارکت چیست

تقسیم درجه بندی AC

AC1: درجه اول مقاومت سایشی که محصولات با این درجه بسیار ضعیف هستند.

AC2: این درجه بندی نیز ضعیف است و خوشبختانه در بازار ایران وجود ندارد.

AC3: این درجه از درجات رایج بوده و برای محل های عمومی مانند اتاق های هتل و محل های پرتردد تجاری، دفاتر و مغازه های کوچک استفاده می شود.

AC4: این درجه بسیار مقاوم بوده و برای مکان های پرتردد مانند کافه ها، بوتیک ها و مغازه ها استفاده می شود. اگر محصولی ماندگار و با کیفیت می خواهید این درجه بندی بهترین انتخاب است.

AC5: این درجه بندی نیز آخرین درجه بندی مقاومت سایشی است که برای شلوغ ترین مکان ها مانند فروشگاه های بزرگ  و ساختمان های بزرگ استفاده می شود. این درجه برای استفاده از منازل مسکونی توصیه نمی شود.

انواع پارکت

پارکت چوبی

پارکت چوبی یک نوع پوشش از جنس چوب بوده که در کف ساختمان و یا خانه استفاده می شود. این نوع کفپوش به عنوان سالم ترین نوغ کفپوس جهان شناخته شده است و همچنین یک کفپوش سازگار با محیط زیست گرما و آرامش را برای منازل به ارمغان می آورد.

پارکت دیواری

دسته ای از پارکت های چوبی و لمینت هستند که علاوه بر کف ساختمان بر روی دیوار نیز نصب می شوند. به این نوع دیوار پوش و یا پارکت دیواری می گویند. استفاده از این محصول این امکان را می دهد که بتوانید کفپوش کف ساختمان و دیوار را مانند هم انتخاب کنید که باعث جلوه بیشتری به محل مورد نظر می شود.

پارکت چیست

پارکت پلاستیکی

پارکت پلاستیکی در واقع همان کفپوش پلاستیکی است که به اشتباه با عنوان پارکت پلاستیکی بین مردم رایج شده است. کفپوش پلاستیکی معایب زیادی دارد و با محیط زیست سازگار نیست. مواد شیمیایی استفاده شده در این کفپوش بسیار خطرناک است و در زمان آتش گرفتن این مواد آزاد می شود.

لمینت

در بازار لمینت ها به پارکت لمینت معروف هستند. در واقع لمینت ها یکی از انواع کفپوش ها هستند که از چندین لایه چوب فشرده ساخته می شوند اما پارکت ها مستقیما از چوب درخت ها تهیه می شوند. لمینت ها از محبوب ترین و پر فروش ترین کفپوش ها هستند که به دلیل مزایایی مانند قیمت پایین، نصب آسان، مقاومت بیشتر در برابر آب بسیار رایج شده اند.

پارکت چیست

مزایای پارکت

  • امکان سفارش کفپوش در طرح های متنوع، ابعاد مختلف و اشکال متفاوت
  • عدم محدودیت در انتخاب شکل ظاهری، طرح، نقش، رنگ
  • سبک بودن و راحتی در حمل و نقل
  • از ویژگی های دیگر این کفپوش این است که برای نو سازی نیاز نیست حتما کف پوش های قبلی را جدا کنید.
  • قابلیت تعویض بخش آسیب دیده
  • عایق صدا و حرارت
  • نصب مجدد
  • نصب سریع و آسان
  • حس گرم و طبیعی طبیعت در منزل فراهم می شود.
  • جلوگیری از ضربه های شکننده
  • سبکی نسبت به سایر کفپوش ها
  • بعد از نصب پارکت می توان بلافاصله از آنها استفاده کرد.
  • زمان نصب پارکت هیچگونه گرد و خاکی بلند نمی شود.
  • از معایب سرامیک و سنگ سرد بودن آن در فصل سرما است که باعث آسیب به کمر و پاها می شود اما پارکت ها گرم و نرم بوه و از این نظر آسیبی نمی رسانند.
  • طبق تحقیقاتی که در آمریکا انجام شد مشخص شد که در موکت مقدار زیادی گرد و خاک جذب می شود که برای کسانی که آلرژی و یا بیماری های تنفسی دارند بسیار بد است اما این مشکل در پارکت وجود ندارد.
  • به علت عدم استفاده از چسب در زمان نصب به کف آسیبی نمی رسد.
بیشتر بخوانید
پارکت آرتا مشهورترین برند پارکت ایرانی! قیمت، رنگ بندی و معایب پارکت آرتا

پارکت چیست

معایب پارکت

  • باید هر سال  با موم  محصول را جلا دهید تا زیبا به نطر رسید و طول عمر بیشتری داشته باشد.
  • یکی از مهم ترین معایب پارکت مقاومت پایین در مقابل سیستم سرمایشی و گرمایشی از کف است.
  • چون  زمان نصب از چسب استفاده نمی شود در حین راه رفتن سر و صدا ایجاد می شود.
  • یکی از معایب پارکت منبسط شدن در زمان گرما است که برای جلوگیری از این مشکل باید فضای کوچکی برای انبساط گذاشت که همین باعث نفوذ گرد و خاک و آب به زیر لمینت می شود.
  • از دیگر معایب پارکت ها حساسیت آنها نسبت به شستشو است.

کارخانه های تولید پارکت در ایران

شرکت البرز

شرکت البرز بلوط از سال ۱۳۷۲ فعالیت خود را در زمینه صنایع چوبی آغاز کرد.  این شرکت یکی از صادرکنندگان چوب ایران بعد از فرآوری  فنی منطبق بر اساس استانداردها است. تقریبا از ۱۵ سال پیش به عنوان تنها تامین کننده مواد اولیه پارکت بود. در سال ۱۳۹۲ این شرکت واردات محصولات جدید شامل پارکت های تمام چوب و مهندسی شده،  انواع پروفیل های ترموود ون و کاج و سایر وود ها از معتبرترین کارخانه های اروپا داشته است.

گروه صنعتی پلی فریم سپاهان

این گروه صنعتی از سال ۱۳۸۲ تولیداتش را در زمینه دکوراسیون مانند دیوارپوش و ابزار آلات آغاز کرد. در راستای همین زمینه در سال ۱۳۹۴ خط کامل ماشین آلات پارکت لمینت با تکنولوژی روز اروپا را وارد کرد  و در سال ۱۳۹۶ محصولات خود را با نام تکنوفلور به بازار عرضه کرد.

کارخانه دابا

یکی از بهترین و با کیفیت ترین پارکت لمینت های ۲ جداره و ضدآب برای اولین بار توسط این کارخانه تولید شد. در این کارخانه با کمک ماشین آلات و تکنولوژی های جدید و پیشرفته و استفاده از روش های نوین علمی اقدام به تولید پارکت های ۲جداره کرد.

شرکت پارس آرای کوهستان

شرکت پارس آرای کوهستان سالهاست که در زمینه چوبهای تخصصی ساختمانی فعالیت دارد. پارس آرای کوهستان به عنوان نماینده شرکت آلمانی BOEN  پارکت های این شرکت معتبر آلمانی را به ایران وارد می کند. پارس آرای به عنوان نماینده دو شرکت بزرگ BOEN و Bauwerk در ایران شناخته می شود.

شرکت باروک

شرکت باروک از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز کرد و این فعالیت با محوریت تنوع در محصولات ساختمانی و محصولات با کیفیت مورد پسند ذائقه ایرانیان است.

شرکت آرتا

گروه صنعتی آرتا نیز یکی از فعالان در زمینه پارکت است. گروه صنعتی آرتا به مدت ۴۰ سال با استفاده از تجهیزات و امکانات مدرن، کنترل کیفیت و پرسنل متخصص توانسته در صنایع چوبی بسیار پیشرو باشد. این گروه صنعتی به عنوان برترین گروه در نوآوری و ترویج کارآفرینی و ایجاد فرصت های شغلی  توانسته است چندین جایزه معتبر داخلی را کسب کند. همین موضوع باعث شده گروه صنعتی آرتا به عنوان برندی مطمئن در آسیا و ایران مورد توجه قرار گیرد. این شرکت به تولید مکعب ورق خام MDF و HDT  می پردازد. همچنین تولید پارکت لمینت از ورق های HDF نیز از دیگر فعالیت های این کارخانه است.

بیشتر بخوانید
پارکت چوبی و انواع آن را بشناسید! قیمت خرید و نصب پارکت چوبی

شرکت آیدا

از دیگر معتبرترین و با کیفیت ترین پارکت های موجود در ایران تولیدات شرکت آیدا است. این شرکت ابتدا به تولید پروفیل، ام دی اف و دیوار کوب می پرداخت  اما با کسب تجربه به تولید لمینت روی آورده است.

خرید پارکت

برای خرید پارکت باید به نکاتی توجه داشته باشید. اولین و مهم ترین موضوع توجه به محل استفاده پارکت است، زمان خرید پارکت باید حتما از فروشنده بپرسید که برای محل مورد نظرتان چه نوع پارکتی با چه درجه سایشی مناسب تر است. برای مثال برای آشپزخانه و یا بیمارستان ها و محیط هایی که نیاز به شستشو است انتخاب یک پارکت قابل شستشو مهم تر از انتخاب پارکتی با رنگ و طرح دلخواه است.  دومین نکته مهم زمان خرید پارکت انتخاب رنگ است، رنگ پارکت باید با توجه به سایر اجزای تشکیل دهنده محیط باشد. از موضوعات مهم دیگر در زمان خرید پارکت در نظر گرفتن بودجه شما است، برخی از پارکت ها بسیار گران هستند و برخی قیمت مناسبی دارند شما باید علاوه بر نکات دیگر به بودجه خود نیز توجه کنید.

قیمت پارکت

اولین موضوع برای تعیین قیمت انتخاب نوع و برند است. در انواع متفاوت حتی در یک دسته قیمت ها متفاوت است. عوامل دیگری که در قیمت پارکت تاثیر می گذارد ضخامت و درجه سایشی و همچنین اجرت نصب است.

مراقبت از پارکت

  • محل هایی که در مقابل نور است را با یک قالیچه یا موکت پوشش دهید.
  • کفش های پاشنه بلند و یا اجسامی که باعث خراشیده شدن شوند را استفاده نکنید.
  • مراقب ریختن آب باشید.

پارکت بهتر است یا سرامیک؟

سرامیک ها به دلیل براق بودن و داشتن رنگ روشن بسیار جذاب هستند. علاوه بر آن قدم زدن روی سرامیک های سرد در تابستان و یا سرامیک های گرم در زمستان حس بسیار لذت بخشی است اما همین موضوع می تواند مشکلاتی مانند کمر درد و یا پا درد را ایجاد کند. همچنین زمانی که سرامیک ها خیس باشند احتمال سر خوردن بسیار زیاد است. پارکت ها معمولا از جنس چوب هستند و تنوع زیادی نیز دارند. با توجه به این که از چوب ساخته شده اند نسبت به سرامیک ها مشکلات کمتری دارد.

پارکت چیست

نصب پارکت

نصب انواع پارکت ها تفاوت دارد. اولین مرحله باید پارکت را در محیطی که قرار است نصب شود به مدت ۴۸ ساعت قرار دهید. محل مورد نظر باید حتما صاف و بدون فرورفتگی و یا برآمدگی باشد. اگر نیازی به سم پاشی است قبل از شروع سم پاشی را انجام دهید. اولین مرحله زمان نصب زیرسازی است. سپس روی سطح زیرسازی شده با فوم پوشش دهید. اگر از نوع کلیکی استفاده نمی کنید باید مقداری چسب ریخته شود و قطعات به طور منظم کنار هم قرار گیرند. بعد از نصب گرد و خاک را به آرامی پاک کنید. در این مرحله نصاب باید صاف و یکدست بودن قطعات را بررسی کند و با استفاده از لاک و یا سنباده تمام سطوح را صاف کند. در نهایت با خشک شدن و سفت شدن پولیش زده شود.

ابزار نصب پارکت

  1. متر نواری
  2. دستکش های ایمنی
  3. عینک محافظ
  4. گونیا
  5. چاقوی مخصوص
  6. دستگاه رطوبت سنج
  7. کارد مخصوص
  8. اره
  9. چسب
  10. چکش

اشتباهات زمان نصب پارکت

  1. در نظر نگرفتن میزان گرمای کف
  2. چک نکردن میزان رطوبت
  3. فراموش کردن نحوه اتصال قطعات

پارکت چیست

آیا پارکت موریانه می زند؟

  • اگر چه موریانه ها از سلولز تغذیه می کنند اما نمی توانند از چوب همه درختان تغذیه کنند مخصوصا درختانی که مواد مغذی کمتری برای حشرات و یا مقاومت بیشتری نسبت به ساییدگی دارند. از میان درختان متفاوت درختانی مانند سرو، بلوط، گیلاس، گردو و … کمتر در معرض خوردگی موریانه قرار می گیرند. با این حال اگر در منطقه ایی گرم و مرطوب زندگی می کنید سم پاشی کنید و نکات مراقبت از پارکت را رعایت کنید.

  • اما پارکت لمینت به دلیل موادی که در ساخت آن استفاده شد است بسیار نسبت به موریانه مقاوم است. حتی در برخی نواحی که گرما و رطوبت زیاد است به راحتی می توان از نفوذ موریانه جلوگیری کرد.

تمیز کردن پارکت

در مرحله اول با استفاده از جارو برقی گرد و خاک را کامل پاک کنید. با استفاده از یک تی خشک محل هایی که آب ریخته است را تمیز کنید. دقت داشته باشید ریختن آب به مرور باعث خراب شدن پارکت می شود. با استفاده از یک دستمال نرم و مرطوب که رطوبت کمی دارد کف را تمیز کنید. سپس با استفاده از شوینده های مخصوص پارکت را شستشو دهید؛ در مصرف این نوع شوینده ها نیز نباید زیاده روی کنید. هر چند سال یکبار پارکت ها را پولیش کنید؛ این کار باعث براق و تمیزتر شدن پارکت ها می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *